logo contact

suna acum
0728.908.588

eurogarden masca
FISKARS

CALITATEA FISKARS


“Calitatea Fiskars din 1649”

În conformitate cu exigentele standarde finlandeze pentru design, Fiskars are o lungă experienţă în utilizarea exclusivă a materialelor de calitate, durabile, pentru cele mai bune rezultate finale. Înainte de a intra pe piaţă, fiecare produs este supus testelor operaţionale riguroase, unde instrumentele de ascuţit şi setul de întreţinere asigură cea mai bună performanţă şi protejarea uneltelor utilizate frecvent. Fiskars garantează calitatea tuturor produselor sale.

Un angajament pe viaţă pentru calitate

Calitatea a fost permanent una dintre valorile de bază la Fiskars, faţă de care compania este fermă în a avea o abordare holistică pentru toate entităţile sale şi de-a lungul întregului ciclu de viaţă al produsului. Asigurarea unui produs final de calitate reprezintă pur şi simplu baza de la care pleacă serviciile de cea mai înaltă calitatea pentru comercianţi şi consumatori în egală măsură.

Oricând……oriunde

Atunci când sunt utilizate şi întreţinute corespunzător, uneltele pentru grădină Fiskars nu vor avea nici un defect de material sau execuţie. Orice excepţie de la regulă va fi pur şi simplu reparată, înlocuită sau substituită printr-un produs de valoare egală. Uneltele de înlocuit sau piesele de schimb sunt oferite atunci când se returnează unealta defectă la comerciant sau când se contactează departamentul local de servicii clienţi.

 

CALITATE DE POVESTE DIN 1649

În 1649 Peter Thorwöste primeşte încuviinţarea de a fabrica produse din fontă şi oţel într-un mic sat finlandez numit Fiskars. La scurt timp compania sa devine faimoasă pentru calitatea oţelului şi a produselor realizate prin prelucrarea acestuia.

În 1967 Fiskars lansează celebra foarfecă cu mânere portocalii şi introduce un proces revoluţionar de fabricaţie, mânere ergonomice şi lame inovatoare ce oferă precizie, confort şi durabilitate cu mult peste standardele epocii. În zilele noastre, nelipsite din gospodăriile din întreaga lume, foarfecile cu mânere portocalii sunt simbolul angajamentului Fiskars de a concepe şi realiza produse de înaltă calitate, cu un design inovator.

Una dintre cele mai vechi companii occidentale din lume, Fiskars a devenit astăzi o corporaţie multinaţională prezentă în peste 40 de ţări, pe patru continente. Rădăcinile şi sufletul companiei sunt încă în satul Fiskars, unde, la 10 kilometri distanţă, uneltele pentru grădină sunt fabricate conform standardelor stricte ale calităţii finlandeze.

Uneltele de grădină Fiskars, ergonomice şi uşoare dar în acelaşi timp puternice, sunt create pentru a reduce efortul şi oboseala, pentru a oferi grădinarilor o experienţă de neuitat în contextul ritmului hectic al vieţii cotidiene: mai puţin efort înseamnă mai mult timp să te bucuri de grădinărit!

În felul acesta cota de piaţă a crescut constant poziţionând Fiskars în rândul celor mai bine vândute mărci de pe glob; numărul unu al uneltelor de mână pentru grădinărit în America de Nord, Australia şi mare parte din Europa.

 

ISTORIA CALITĂŢII PE SCURT

În secolul al XVII-lea, o serie de ateliere metalurgice au fost înfiinţate în Finlanda. Marile întinderi de pădure din regiunea Pohja, alături de forţa neînfrânată a apelor de aici şi căile bune de transport pe apă au făcut din această zonă un centru ideal pentru industria finlandeză de prelucrare a fierului. Atelierul metalurgic din Antskog a fost întemeiat în jurul anului 1630, iar în 1641 a urmat Billnäs. Fiskars şi-a început activitatea în 1649 şi astăzi este una dintre cele mai vechi întreprinderi din lumea occidentală.

1649 – Este întemeiată uzina metalurgică Fiskars

Când la Fiskars a fost întemeiată uzina metalurgică, Finlanda se afla sub dominaţie suedeză şi Suedia era unul dintre cei mai mari producători de fier din Europa secolului al XVII-lea. În 1649, lui Peter Thorwöste i-a fost acordat privilegiul de a construi un cuptor de topit şi o forjă la Fiskars şi de a fabrica fontă şi produse forjate. Minereul de fier folosit la Fiskars era adus în principal de la mina 5mg cialis review, geodon. Utö situată în arhipelagul din zona exterioară a Stockholmului şi majoritatea profilurilor de fier fabricate la uzina metalurgică erau expediate la bordul navelor spre Suedia, pentru a fi vândute la Piaţa Fierului din partea veche a oraşului Stockholm. La Fiskars, fierul era, de asemenea, folosit pentru a produce cuie, fire, cuţite, sape, roţi de fier şi alte obiecte.

1883 – Fiskars devine o companie cu răspundere limitată

După moartea lui J.J. Julin, uzina metalurgică a fost condusă de o administraţie tutelară. Încet-încet, puterea a ajuns în mâinile lui Emil Lindsay von Julin şi a fost fondată compania cu răspundere limitată Fiskars.

1918 – Fiskars creşte şi se dezvoltă

Productivitatea uzinei metalurgice a fost crescută prin dezvoltarea unor metode îmbunătăţite de prelucrare a oţelului şi renovarea laminorului de la Åminnefors. Gama de produse a fost extinsă şi Fiskars a înfiinţat prima fabrică de arcuri metalice din Finlanda. Compania a cumpărat uzinele Inha din Ähtäri, ca şi companiile Billnäs Bruks Ab şi Oy Ferraria Ab.

1967 – Fiskars fabrică prima foarfecă cu mâner de plastic din lume

Foarfecile cu mânere portocalii sunt unul dintre cele cunoscute produse ale Fiskars. Cum s-a decis, însă, să se fabrice foarfecile cu mânere portocalii?
În 1967, când primele modele de bază erau pe punctul de a fi fabricate, proiectantul dorea ca foarfecile să fie negre, roşii sau verzi. Când prototipul a intrat în producţie, operatorul maşinii a hotărât să termine mai întâi culoarea portocalie pe care o avea în maşină. Prototipurile au fost fabricate, deci, în patru culori diferite, între care portocaliul şi negrul au fost cele mai populare. Trebuie să se opteze. La Fiskars a fost organizat un vot intern şi rezultatul a dat naştere la foarfeca Fiskars cu mânere portocalii.

Culoarea Portocaliul® Fiskars a fost oficial înregistrată ca marcă în 2003 în Finlanda şi în 2007 în Statele Unite.

 

*/?>